Ficat cu Sos de Vin



FICAT CU SOS DE VIN


Ingrediente

- 1 ficat marinat
- 200 g ciuperci
- 2 linguri de unt
- 2 pahare de vin
- sare
- piper
- verdeață tocată
- 1 cană supă de zarzavat



Mod de preparare


Ficatul se scoate din soluția pentru marinare, se șterge și se unge
cu unt topit.
Se sărează puțin și se pune în tava de friptură cu o cană de supă
sau de apă caldă și cîteva boabe de piper și se introduce în cuptorul
fierbinte.
Separat se spală ciupercile, se toacă felii subțiri și se pun o lingură
de unt într-un vas emailat.
Se lasă să scadă și, cînd nu mai au sos, se adaugă un pahar de vin alb,
sare și puțin piper.
Cînd sînt bine scăzute, sînt gata.
Se lasă pe marginea plitei să stea la cald pînă cînd se prepară ficatul.
Acesta se întoarce după o oră, se adaugă vinul și se frige o oră la
foc potrivit.
Cînd ficatul este gata, se așază pe un platou mare, se taie felii groase
și se înconjoară cu sosul de ciuperci.
Se servește imediat, cu verdeață tocată deasupra și stropit cu sosul din tavă.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.