Ficat cu Roșii



FICAT CU ROȘII


Ingrediente

- 1/2 kg ficat
- 6 roșii coapte
- 8 felii de franzelă
- sare
- piper măcinat
- 1 ceașcă de ulei
- verdeață tocată
- 1 lingură de unt


Mod de preparare


Se șterge ficatul cu un prosop curat, se taie felii potrivit
de groase și se prăjește în ulei încins cîte trei minute pe
fiecare parte.
Se scot feliile de ficat și se lasă pe o farfurie.
În uleiul rămas se pun roșiile jumătăți, care prealabil au
fost sărate, piperate și ținute cinci minute.
Se prăjesc și feliile de franzelă.
Într-o formă unsă cu unt se pun feliile de franzelă, peste
acestea se așază feliile de ficat și deasupra fiecărei felii
de ficat se pune cîte o jumătate de roșie.
Forma se ține zece minute cu cuptorul încins, după care
se scoate și se servește mîncarea fierbinte, cu garnitură
de legume sote.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.