Ficat cu Orez



FICAT CU OREZ


Ingrediente

- 1/2 kg ficat
- 1 ceașcă mare de orez
- 1 ceașcă de ulei
- sare
- 1/2 lămîie
- 200 g ciuperci
- ceapă verde
- usturoi
- pătrunjel verde tocat
- 1 foaie de dafin
- 1 lingură de oțet
- 1 ceașcă zeamă de carne
- făină
- piper boabe


Mod de preparare

Ficatul se spală, se curăță de pielițe, se șterge cu un prosop curat,
se taie felii subțiri și se pune în strat subțire într-o formă unsă
cu ulei.
Peste feliile de ficat se așază un strat de ceapă, usturoi și
pătrunjel verde tocat, în amestec peste care se pun ciupercile spălate
și tăiate felii subțiri.
Se încheie operația cu un strat de felii de ficat, care se acoperă
cu o ceașcă de supă de carne sărată și o foaie de dafin pisată.
Se introduce cratița în cuptor pentru trei sferturi de oră, după care
se scot feliile de ficat și se păstrează sosul în care se adaugă o lingură
de oțet, puțină făină, boabe de piper și felii subțiri de lămîie.
Sosul se ține pe foc moale zece minute, după care se toarnă peste
feliile de ficat așezate în mijlocul unui platou mare și înconjurat
cu orez fiert.
Se servește imediat.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.