Cremă de Creier
CREMĂ DE CREIER
Ingrediente
- 1/2 kg creier
- 200 ml ulei de salată
- 1/2 lămîie
- 1 ceapă mică
- sare
- măsline
Mod de preparare
Se lasă creierul în apă rece, după care se fierbe în apă
caldă cu sare un sfert de oră.
Se scoate, se curăță de pielițe, se pune într-un castron
și se zdrobește cu o furculiță.
Se freacă cu uleiul adăugat treptat și se acrește cu zeama
de la o lămîie.
Cînd este gata, se adaugă ceapa tocată mărunt, frecată cu
sare și spălată în apă rece.
Crema obținută se așază pe o farfurie întinsă, se garnisește
cu felii de măsline și se ține la rece o oră.
Se servește ca aperitiv.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.