Cremă de Creier



CREMĂ DE CREIER


Ingrediente

- 1/2 kg creier
- 200 ml ulei de salată
- 1/2 lămîie
- 1 ceapă mică
- sare
- măsline



Mod de preparare

Se lasă creierul în apă rece, după care se fierbe în apă
caldă cu sare un sfert de oră.
Se scoate, se curăță de pielițe, se pune într-un castron
și se zdrobește cu o furculiță.
Se freacă cu uleiul adăugat treptat și se acrește cu zeama
de la o lămîie.
Cînd este gata, se adaugă ceapa tocată mărunt, frecată cu
sare și spălată în apă rece.
Crema obținută se așază pe o farfurie întinsă, se garnisește
cu felii de măsline și se ține la rece o oră.
Se servește ca aperitiv.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.