Creier în Aluat



CREIER ÎN ALUAT


Ingrediente

- 1/2 kg creie
- 1 lămîie
- verdeață tocată
- 1 ceașcă de ulei
- sare
- 1 ou
- 1 ceașcă de lapte
- 2 linguri de făină
- piper măcinat


Mod de preparare

Se spală creierul și se curăță de sînge, apoi se se pune
la fiert în apă caldă.
Se scoate cinci minute, se curăță de pielițe și se sărează
după ce s-a tăiat felii groase.
Se piperează eventual, se trece fiecare felie de creier prin
aluat de clătite pregătite din ou, făină și lapte și se prăjesc
în ulei încins.
Creierul se scoate pe o farfurie mare, se așază în mijloc, se
înconjoară cu cartofi prăjiți și se servește imediat, cu salată
de sezon, stropit cu zeamă de lămîie.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.