Creier Gratinat



CREIER GRATINAT


Ingrediente

- 1/2 creier
- 50 g unt
- sare
- 2 linguri de făină
- 3 linguri de cașcaval ras
- 1 cană de lapte
- piper măcinat


Mod de preparare

Creierul se curăță se fierbe cu apă caldă, apoi se scoate
și se curăță de pielițe.
Separat se pregătește pe foc mic un sos din unt, făină
și lapte, amestecînd cu o lingură de lemn compoziția
în timpul fierberii.
Se unge o formă de sticlă incasabilă cu unt, se așază
creierul tăiat felii groase, se acoperă cu sos alb care se
sărează și se piperează după gust
Peste mîncare se rade cașcaval, apoi se introduce în
cuptorul cald, pentru o jumătate de oră.
Cînd s-a rumenit ușor, se scoate și se servește fierbinte,
tăiat felii groase.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.