Creier cu Ciuperci



CREIER CU CIUPERCI


Ingrediente

- 1/2 kg creier
- 1/4 kg ciuperci
- 2 linguri de unt
- 2 linguri de făină
- 1/2 lămîie
- sare
- piper boabe
- 1 ceașcă de smîntînă



Mod de preparare


Se ține creierul în apă rece o oră, după care se clocotește în apă
împreună cu o ceapă și cîteva boabe de piper.
Se scoate după zece minute, se curăță de pielițe, se taie cuburi
mari și se lasă pe o farfurie.
Separat se pregătesc ciupercile astfel : se curăță de partea tare
care a stat în pămînt, se spală în mai multe ape, se taie felii
subțiri și se călesc într-o lingură de unt cu un praf de sare.
Din restul de unt, două linguri de făină și o ceașcă de smîntînă
se face un sos alb pe foc mic în care se pun ciupercile scăzute
bine și bucățile de craier.
Se lasă la foc mic zece minute, se scutură cratița din timp în timp,
după care se acrește mîncarea cu zeamă de lămîie.
Se servește fierbinte.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.