Cotlete cu Sos de Ciuperci



COTLETE CU SOS DE CIUPERCI


Ingrediente

- 6 cotlete marinate
- 200 g ciuperci
- 1 lingură de unt
- 1 pahar de vin roșu
- usturoi
- lămîie
- sare
- 1 ceașcă de ulei



Mod de preparare

Cotletele se scot din soluția pentru marinare și se acoperă
cu un pahar de vin roșu.
Se lasă să stea o oră, după care se ung cu unt cald și se
sărează, apoi se prăjesc în ulei fierbinte.
Se scot cînd s-au rumenit, se ung cu usturoi și se lasă pe o
farfurie să stea la cald.
Ciupercile se spală cu atenție, se separă codițele de pălării,
se pune sare pe fiecare pălărie și se pun pe o tablă să se frigă
la foc moale.
Cînd sînt gata, se scot pe farfuria cu cotlete, se stropesc cu
zeama de la o jumătate de lămîie și se servesc imediat.
Codițele tocate se pun în uleiul rămas de la cotlete și se scad
pe foc mic.
Cînd sînt fără sos, se adaugă vinul rămas de la cotlete și
puțină sare.
Se servesc alături de restul mîncării.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.