Ciulama de Uger



CIULAMA DE UGER


Ingrediente

- 1 kg uger
- zarzavat de supă
- 2 linguri de unt
- 2 linguri de făină
- 1 cană de lapte
- sare
- piper măcinat


Mod de preparare

Se fierbe cîteva ore ugerul.
Zarzavatul de supă se adaugă în oală după două ore de fierbere.
Cînd este fiert ugerul se taie felii subțiri, se lasă pe o farfurie,
timp în care se pregătește o ciulama groasă din două linguri de
unt, două linguri de făină și o cană de lapte.
Ciulamaua se subțiază cu zeamă în care a fiert ugerul, pînă cînd
devine ca o smîntînă groasă.
Se lucrează pe foc mic, cu o lingură de lemn.
Se sărează și se piperează ciulamaua, se pun bucățile de carne,
se mai lasă pe foc cinci minute, după care se servește cu mămăliguță
caldă.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.