Cîrnați pe Sfeclă Roșie



CÎRNAȚI PE SFECLĂ ROȘIE


Ingrediente

- 4 sfecle mijlocii
- 1/2 kg cîrnați
- 1 linguriță de făină
- 1 lingură de oțet
- 1 ceașcă de ulei
- 2 lingurițe de zahăr



Mod de preparare


Cîrnații se prăjesc în ulei fierbinte, se scot pe o farfurie
și se servesc cu piure de sfeclă pregătit astfel : sfeclele
se fierb în apă și se curăță de coajă după care se trec prin
răzătoarea mea.
Se face un sos dintr-o linguriță de făină și o ceașcă de apă,
se sărează și se îndulcește sosul cu două lingurițe de zahăr
și se răstoarnă peste sfeclă.
Astfel pregătită sfecla se prăjește în uleiul în care s-au
prăjit cîrnații.
Se așază pe un platou mare, se înconjoară cu bucăți de cîrnați
și se servesc imediat.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.