Cîrnați cu Cartofi



CÎRNAȚI CU CARTOFI


Ingrediente

- 6 - 8 cartofi mijlocii
- 1 ceașcă de ulei
- sare
- 100 g costiță afumată
- 300 g cîrnați



Mod de preparare


Se curăță cartofi de coajă, se spală și se golesc de miez
cu un cuțit ascuțit.
Se taie bucăți de cîrnați cît să încapă în fiecare cartof, se
introduc în cartofi împreună cu bucăți de costiță afumată,
se acoperă fiecare cartof cu o felie de costiță și se așază
unul lîngă altul într-o formă de sticlă incasabilă.
Peste cartofii umpluți se adaugă apă caldă, puțină sare și
miezul de cartofi.
Se introduce forma în cuptor pentru o oră, cu o ceașcă de
ulei și una de sos de roșii amestecate în apă caldă.
Se pot fierbe la foc mic, într-un vas acoperit.
Se servesc calzi, cu verdeață tocată deasupra și cu salată
de sezon.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.