Anghemacht din Carne de Pasăre



ANGHEMACHR DIN CARNE DE PASĂRE


Ingrediente

- măruntaie de găină
- aripi cap și gît
- 4 linguri de făină
- 2 linguri de unt
- 1/2 lămîie
- 1/2 l lapte
- 1 ceașcă supă de carne
- sare
- verdeață tocată


Mod de preparare

Se spală carnea, se pune împreună cu măruntaiele de găină
curățate și spălate în mai multe ape să fiarbă într-un cas
acoperit o oră.
Se scoate carnea se scurge, se lasă pe o farfurie.
Separat se pregătește pe foc moale un sos alb din unt, făină
și lapte.
Se lucrează cu o lingură de lemn, amestecînd mereu ca să nu
se facă cocoloașe.
Cînd sosul arată ca o smîntînă se acrește cu zeamă de lămîie.
În sosul astfel pregătit se pun măruntaiele de găină împreună
cu aripile, capul și gîtul, se fierbe totul la foc mic zece minute
și se servește imediat, cu verdeață tocată deasupra.
Mîncarea se poate pregăti din carne de pasăre în amestec sau din
tacîmuri de curcan.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.