Vinete Orientale



VINETE ORIENTALE


Ingrediente

- 4 vinete mijlocii
- 1 ceașcă de ulei
- sare
- 6 roșii decojite
- piper măcinat
- usturoi tocat
- 1 lingură de pesmet



Mod de preparare

Se spală vinetele și se curăță de codițe.
Trei vinete se taie în două pe lung, și se
prăjesc în ulei bine încins.
Se întorc repede, pentru ca să nu absoarbă
mult ulei.
O vînătă se coace, se curăță cît este fierbinte
de coajă, se toacă mărunt și se lasă să se
scurgă o jumătate de oră.
Se amestecă într-o farfurie adîncă cu miezul
de la trei roșii, o lingură de pesmet, sare, piper
măcinat și usturoi tocat și se îngroașă pe foc
cu restul de ulei în care s-au prăjit vinetele.
Cu acest amestec se umplu jumătățile de
vinete, se lipesc două cîte două, se așază apoi
într-o formă unsă și se acoperă cu felii de
roșii decojite.
Se introduce forma în cuptorul încins, pentru
o jumătate de oră.
Mîncarea se servește rece.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.