Vinete la Cuptor cu Ardei și Roșii




VINETE LA CUPTOR CU ARDEI ȘI ROȘII


Ingrediente

- 3 vinete mari
- 1 kg de ardei gras
- 1 kg de roșii decojite
- sare
- 1 ceașcă de ulei
- 2 cepe
- usturoi


Mod de preparare


Se coc vinetele și ardeii, se curăță și se rup fîșii.
Se lasă cîteva minute să se scurgă, apoi se pun
peste ceapa tocată mărunt și călită în jumătate
de ceașcă de ulei.
Se călesc împreună zece minute, după care se unge
o formă cu ulei, se așază pe fundul ei un strat de
felii de roșii, apoi amestecul de vinete, se pune
peste amestec puțin usturoi tocat mărunt, se acoperă
cu alt strat de felii de roșii și se introduce forma în
cuptor pentru o jumătate de oră, la foc moale.
Mîncarea se face în sosul ei, iar dacă este nevoie
se mai adaugă puțină apă în timpul fierberii.
Se servește rece.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.