Varză a la Cluj



VARZĂ A LA CLUJ

Ingrediente

- 1 varză crudă
- 500 g carne tocată
- 1 ou
- 1 ceapă mare
- 1 ceașcă de ulei
- sare
- piper măcinat
- 1 lingură de bulion
- 1 cană de smîntînă


Mod de preparare


Se spală varza, se toacă subțire, se freacă ușor cu sare
și se clătește cu apă rece.
În felul acesta toxinele din varză sînt înlăturate.
Carnea tocată se călește împreună cu ceapa într-o cratiță
smălțuită în care s-a pus uleiul.
Cînd amestecul nu mai are sos, se ia de pe foc, se lasă
să se răcească și se adaugă oul bine bătut.
Se colorează amestecul cu puțin bulion, se sărează și se
piperează, apoi se lasă deoparte.
Varza se călește cu puțin ulei și apă, se împarte în două
și se așază un strat într-o formă unsă cu unt sau cu ulei.
Peste primul strat se așază carnea, se acoperă cu restul
de varză și se introduce la cuptorul cald.
După o oră se adaugă un sos de roșii sau de bulion, se
adaugă jumătate din cantitatea de smîntînă și se mai lasă
o jumătate de oră în cuptor.
Se servește caldă, cu smîntînă și pîine proaspătă sau
mămăliguță.









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.