Varză cu Cîrnați Pleșcoi



VARZĂ CU CÎRNAȚI PLEȘCOI


Ingrediente


- 1 varză mare crudă sau murată
- 1 ceașcă de ulei
- 3 - 4 bucăți cîrnați pleșcoi
- 1 lingură de bulion sau 3 roșii decojite
- 1 crenguță de cimbru
- piper
- sare



Mod de preparare


Varza se spală în apă rece și se taie mărunt cu nu cuțit ascuțit.
Se freacă ușor cu sare și se clătește cu apă rece, după care se
pune să fiarbă înăbușit cu o ceașcă de ulei și o ceașcă de apă.
Între timp se prăjesc cîrnați, după ce s-au prăjit îi puneți în
varză ca să fiarbă odată cu varza.
Cînd sucul de varză a scăzut de tot se mai pune puțină apă, se
lasă cîteva minute să fiarbă, după care se adaugă o lingură
de bulion sau trei roșii decijote, tăiate felii subțiri.
La fiert se pune puțină sare și se adaugă o crenguță de cimbru
și cîteva boabe de piper o dată cu bulionul.
Mîncarea se servește caldă, cu ardei iute alături și mămăliguță caldă.













Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.