Varză Călită




VARZĂ CĂLITĂ


Ingrediente

- 1 varză mare crudă sau murată
- 1 ceașcă de ulei
- sare
- 1 lingură de untură
- 1 lingură de bulion sau 3 roșii decijite
- 1 crenguță de cimbru
- piper boabe



Mod de preparae


Varza se spală în apă rece și se taie mărunt cu un cuțit
bine ascuțit.
Se freacă ușor cu sare și se clătește cu apă rece, după care
se pune să fiarbă înăbușit cu o ceașcă de ulei și o ceașcă
de apă.
Cînd sucul de varză a scăzut de tot, se pune o lingură de
untură, se lasă să fiarbă cîteva minute, după care se adaugă
o lingură de bulion de roșii sau trei roșii decojite, tăiate
felii subțiri.
La fiert se pune puțină sare și se adaugă o crenguță de cimbru
și cîteva boabe de piper o dată cu bulionul.
Varza se fierbe încet.
Se servește caldă, cu ardei iute alături și mămăliguță caldă.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.