Varză Alsaciană




VARZĂ ALSACIANĂ


Ingrediente

- 1 varză murată
- 200 g costiță afumată
- 100 g slănină de casă
- cimbru
- 3 linguri de untură
- 1 morcov
- 1 ceapă
- 1 pahar de vin alb
- 1 păhărel de coniac
- apă

Mod de preparare

Se toacă varza după ce a stat o oră în apă rece și se
pune la fiert cu un morcov întreg, o ceapă tocată fin,
o ceașcă de apă caldă și trei linguri de untură.
Cînd s-a înmuiat, se adaugă costița și slănina tăiate
fîșii potrivit de groase și un pahar de vin alb.
Se mai scade o jumătate de oră într-un vas acoperit,
după care se adaugă trei linguri de coniac și o
crenguță de cimbru.
În total, varza fierbe două ore.
Se servește fierbinte, cu ardei iute alături.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.