Varză Acră cu Hribi Uscați




VARZĂ ACRĂ CU HRIBI USCAȚI


Ingrediente

- 1 varză murată
- 100 g hribi uscați
- 2 cepe
- 1 ceașcă de ulei
- 2 linguri de bulion
- 1 ceașcă de apă caldă
- boabe de piper


Mod de preparare


Se lasă varza în apă rece o oră, se taie în două și se taie
mărunt, în fîșii subțiri de 1 cm și lungi de 3 - 4 cm.
Varza se stoarce și se pune în cratiță cu o ceașcă de ulei.
Hribii se țin la înmuiat în apă caldă două ore, apoi se
aruncă apa în care au stat și se pun să fiarbă cu apă
cît să- acopere.
Se fierb o jumătate de oră, zeama în care au fiert se
pune peste varză și se acoperă cratița.
După o jumătate de oră se adaugă hribii peste varză
împreună cu boabe piper și bulion de roșii și se fierbe
în continuare pînă cînd hribii sînt bine fierți.
După gust, ceapa se călește și se pune la fiert o dată cu
varza, sau se taie în două și se fierbe în mîncare, după care
se scoate și se aruncă.
Mîncarea se servește atît caldă, cît și rece.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.