Urzici cu Hrean



URZICI CU HREAN


Ingrediente

- 1 kg de urzici
- 1 rădăcină de hrean
- 1 lingură de făină
- 3 felii de lămîie 
- unt
- sare
- usturoi tocat



Mod de preparare


Se aleg urzicile de frunzele veștede, se curăță
de resturile de frunze uscate, se spală în mai
multe ape reci și se toacă mărunt.
Se pun cu o lingură de unt într-o cratiță emailată
să scadă în zeama lor.
Cînd urzicile s-au înmuiat se adaugă un sos de
făină și apă caldă, sare, puțin usturoi tocat și
feliile de lămîie.
Se fierbe mîncarea la foc mic.
Mîncarea se servește rece, cu hrean dat pe răzătoare.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.