Tocăniță Națională



TOCĂNIȚĂ NAȚIONALĂ


Ingrediente

- 500 g carne macră de porc
- 3 cepe mari
- 1 ceașcă de ulei
- 3 cartofi
- verdeață tocată
- sare
- piper boabe



Mod de preparare


Carnea se spală și se taie felii groase, care se prăjesc
în ulei încins.
Feliile se scot pe o farfurie cînd sînt ușor rumenite.
În uleiul rămas se călesc trei cepe tocate mărunt.
Cînd ceapa devine sticloasă, se adaugă feliile de carne,
se acoperă cu apă caldă și se lasă să fiarbă la foc mic.
Se sărează amestecul, se adaugă boabe de piper și
o foaie de dafin.
Se curăță trei cartofi mari, se spală și se taie felii
groase, apoi se pun să fiarbă cu carnea.
Se colorează tocana cu o lingură de bulion de roșii,
se scade pînă cînd nu mai are sos deloc, se presară
cu verdeață și se servește cînd este gata, cu
mămăliguță caldă.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.