Tocăniță de Mînzat



TOCĂNIȚĂ DE MÎNZAT


Ingrediente

- 1 kg cap de piept sau 1/2 kg carne macră de mînzat
- 2 cepe
- 200 g ciuperci
- usturoi verde
- 1 pahar de smîntînă
- mărar tocat
- 1 linguriță de făină
- sare
- 1 ceașcă de ulei
- boabe de piper


Mod de preparare


Carnea se spală, se curăță de pielițe, se taie felii potrivit
de mari, care se prăjesc în ulei încins.
Cînd s-au rumenit se călesc cepele tocate mărunt împreună
cu usturoi verde tocat.
Se lasă pînă devin sticloase.
Atunci se pune carnea în cratiță, se acoperă cu apă caldă sau
supă de zarzavat, se adaugă cîteva boabe de piper și sare,
după gust, o linguriță de făină desfăcută în apă rece și se lasă
să fiarbă împreună pînă cînd mîncarea este bine scăzută.
Se pune deasupra smîntîna, apoi mărarul tocat, se potrivește
de sare și se mai fierbe un sfert de oră.
Se ia vasu de pe foc și se servește tocănița caldă, cu mămăliguță.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.