Tocană Picantă cu Carne de Porc




TOCANĂ PICANTĂ CU CARNE DE PORC


Ingrediente

- 1/2 kg carne macră de porc
- 4 cepe mari
- 100 g ciuperci
- usturoi
- verdeață tocată
- 1 linguriță boia de ardei
- sare
- piper
- 1 ceașcă de ulei
- smîntînă



Mod de preparare


Se spală carnea, se taie și se prăjește în ulei încins.
Cînd este ușor rumenită, se scoate carnea pe o
farfurie și se păstrează la cald.
Separat se toacă cepele și se pun să se călească în
uleiul în care s-a prăjit carnea, cu o ceașcă de apă.
Se lucrează cu vasul acoperit.
Cînd ceapa devine sticloasă, se adaugă ciupercile
spălate și tăiate felii subțiri, cîteva fire de usturoi
tocate mărunt și cîteva boabe de piper.
Se fierb pe foc mic un sfert de oră, după care se
adaugă carnea și o ceașcă de supă sau de apă caldă.
Mîncarea se sărează după gust și se lasă să fiarbă
pînă cînd ciupercile se pot consuma.
Atunci se adaugă un pahar de smîntînă, se ia vasul de
pe foc și se lasă pe marginea plitei zece minute.
Se servește caldă, cu mămăliguță boierească sau cu
pîine proaspătă.
Mîncarea se colorează cu o linguriță de boia de ardei,
înainte de a se adaugă smîntîna și se servește cu
verdeață tocată deasupra.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.