Tocană de Vinete cu Salată Verde



TOCANĂ DE VINETE CU SALATĂ VERDE


Ingrediente

- 6 vinete mici
- 1 ceașcă de ulei
- 6 salate verzi
- usturoi
- sare
- 1 pahar de vin alb
- boia de ardei iute
- 1 linguriță bulion de roșii


Mod de preparare


Se curăță vinetele de codițe, se spală și se taie felii
groase de 1 - 2 cm.
Se presară cu sare și se lasă cu o greutate deasupra
o oră, pentru ca toxinele să se scurgă o dată cu
zeama vinetelor.
Se spală feliile astfel pregătite, se auresc în ulei
încins și se adaugă apoi o cană de supă și puțină sare.
Se lasă să fiarbă la foc domol pînă cînd se înmoaie
bine, după care se amestecă cu usturoi, tocat, boia de
ardei și se prăjește în ulei rămas de la vinete, apoi se
acoperă cu un pahar de vin alb.
Se lasă să scadă la foc mic.
Cînd salata este fiertă, se amestecă într-un vas mai
mare cu vineteșe și se scad împreună cu bulionul
de roșii.
Mîncarea se servește caldă.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.