Țelină Umplută



ȚELINĂ UMPLUTĂ


Ingrediente

- 300 g carne fără os
- 6 - 8 țeline mijlocii
- 1 ou
- 1 ceașcă de orez
- verdeață tocată
- 1 lingură de bulion
- 1 felie de pîine
- sare
- piper măcinat
- făină
- ulei


Mod de preparare

Carnea se trece prin mașina de tocat și se amestecă într-un
vas adînc cu o felie de pîine înmuiată în apă rece, cu orezul
spălat, cu oul crud și verdeață tocată fin.
Amestecul se sărează și se piperează după gust, apoi se
colorează cu o linguriță de bulion și se omogenizează.
Țelinele se curăță de coajă, se spală și se golesc de miez, cu
vîrful unui cuțit ascuțit.
Se umplu cu amestecul de carne, se așază una lîngă alta
într-o cratiță cu pereții înalți și printre ele se pun bucăți de
miez de țelină.
Se acoperă cu apă caldă și se fierb la foc mic.
După o oră se colorează mîncarea cu o linguriță de bulion, se
adaugă o linguriță de făină desfăcută în apă rece și puțin ulei.
Se continuă fierberea la cuptor.
Mîncarea se servește bine scăzută, după ce s-a răcit un sfert
de oră, cu smîntînă deasupra.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.