Țelină Umplută cu Orez



ȚELINĂ UMPLUTĂ CU OREZ


Ingrediente

- 6 țeline mijlocii
- 1 ceapă tocată
- 1 felie de franzelă
- 1 ceașcă de orez
- 1 ceașcă de ulei
- sare
- piper măcinat
- 4 roții decojite


Mod de preparare


Se curăță țelinele  de coaja groasă, se taie căpăcel la fiecare
și se golește de miez cu un cuțit ascuțit.
Separat se alege și se fierbe orezul, se scurge și se călește în
în unt împreună cu ceapa tocată și patru roșii tăiate felii subțiri.
Amestecul se sărează și se piperează după gust, după care se
umplu țelinele.
În amestec se pune la urmă o felie de franzelă rumenită în
unt și tăiată cuburi mici.
Țelinele umplute se așază într-o formă unsă cu unt, care se
introduce în cuptorul cald, cu miezul de țeline așezat printre
țelinele umplute și cu puțin sos de roșii.
Se ține forma în cuptor o jumătate de oră, după care se
încearcă dacă țelinele se pot consuma.
Se sărează sosul și se mai continuă fierberea la cuptor încă
un sfert de oră.
Țelinele se servesc fierbinți, acoperite cu sosul în care
s-au făcut.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.