Țelină cu Sos de Ciuperci




ȚELINĂ CU SOS DE CIUPERCI


Ingrediente

- 2 țeline mari
- 100 g ciuperci
- sare
- piper măcinat
- 1 ceașcă de ulei
- 1 lingură de bulion
- 2 cepe
- 1 lingură de bulion
- 1 pahar de vin alb
- verdeață tocată


Mod de preparare


Țelina se curăță de coaja groasă, se taie în forme
geometrice și se apală.
Se pune la fiert cu apă caldă cît s-o acopere și
se fierbe 20 de minute, după care se scurge și
se lasă deoparte.
Se spală ciupercile, se taie felii subțiri și se pun
să scadă la foc mic o jumătate de oră, cu cele
două cepe tocate, sare, piper măcinat și puțin bulion.
Cînd sînt gata, se adaugă un sos făcut din vin alb
în care s-a desfăcut făina și restul de bulion.
Se mai fierbe mîncarea un sfert de oră, după care
se adaugă țelina fiartă și scursă, se amestecă
ușor și se scade la cuptor zece minute.
Se servește caldă.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.