Țelină cu Măsline




ȚELINĂ CU MĂSLINE


Ingrediente

- 2 țeline mari
- 1 ceașcă de ulei
- 1 linguriță de făină
- sare
- 100 g măsline
- verdeață tocată
- 1 linguriță de bulion
- 3 felii de lămîie



Mod de preparare


Se fierb măslinele separat și se clătesc cu apă rece.
Țelinele se curăță de coajă, se taie felii groase de
1 - 2 cm și se prăjesc în ulei încins.
Se pun într-o cratiță mai mare, se acoperă cu apă
caldă și se fierb la foc mic cu puțină sare.
Cînd țelinele s-au înmuiat se adaugă o linguriță de
bulion desfăcut în apă rece, o linguriță de făină
pregătită la fel și cîteva felii subțiri de lămîie.
Se mai fierbe mîncarea zece minute împreună cu
măslinele, după care se ia de pe foc și se presară
cu verdeață tocată.
Mîncarea se servește atît caldă cît și rece.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.