Stufat de Miel




STUFAT DE MIEL


Ingrediente

- 1 kg de carne
- 1/2 kg ceapă verde
- 1/2 kg usturoi verde
- 1 cană sos de roșii
- 1 linguriță de făină
- 1 ceașcă de ulei
- sare
- 1 lingură de oțet



Mod de preparare


Se curăță ceapa și usturoiul de frunzele veștede, apoi se
spală și se taie bucăți lungi de 4 - 5 cm.
Se pun împreună într-un vas adînc și se opăresc cu apă
clocotită.
Se scot, se scurg și se călesc ușor în ulei.
În uleiul rămas se călește carnea spălată bine și tăiată
bucăți potrivit de mari.
Carnea și zarzavatul se pun împreună într-o cratiță, se
acoperă cu apă caldă sau cu supă de zarzavat și se fierb
înăbușit un sfert de oră.
Se adaugă sosul de roșii și făina desfăcută în două linguri de
apă, o lingură de oțet și sare.
Mîncarea se fierbe la foc mic pînă cînd carnea este bine fiartă,
iar sosul a scăzut bine.
Se servește fierbinte.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.