Spanac a La Comtesse



SPANAC A LA COMTESSE


Ingrediente

- 1 kg spanac
- 2 linguri de unt
- sare
- 1 cană supă de carne
- 4 ouă fierte tari
- scorțișoară
- 1 păhărel de vin alb



Mod de preparare

Se alege spanacul și se spală în mai multe ape, apoi se pune
să fiarbă în apă cu sare.
Se scurge după cinci minute, se toacă mărunt și se pune
într-o cratiță cu o ceașcă de zeamă de carne și puțină sare.
Se scade cinci minute pe foc mic, după care se adaugă peste
spanac o cremă făcută din gălbenușurile trecute prin sită și
frecate spumă cu două linguri de unt.
Se fierbe mîncarea la foc mic, se potrivește de sare și se
parfumează cu scorțișoară pisată fin.
Cînd mîncarea nu mai are sos, se ia cratița de pe foc și se
răstoarnă spanacul pe un platou.
Se înconjoară spanacul cu felii de albuș subțiri și se servește imediat.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.