Spanac cu Ficăței de Pasăre



SPANAC CU FICĂȚEI DE PASĂRE


Ingrediente

- 1 kg spanac
- 2 linguri de unt
- 2 linguri de smîntînă
- 2 linguri cașcaval ras
- 4 roșii decojite
- sare



Mod de preparare


Se curăță spanacul, se spală în mai multe ape reci și se toacă mărunt.
Se pune într-o cratiță emailată împreună cu două linguri de unt și o
ceașcă de apă caldă.
Se acoperă cratița și se lasă spanacul să scadă.
Se scurge puțină zeamă în care a fiert spanacul într-o formă de sticlă
incasabilă, se acoperă forma cu un strat de felii de roșii, peste roșii se
pune un strat de spanac, apoi restul de roșii.
Se rade peste roșii cașcaval, se acoperă cu smîntînă și se introduce forma
în cuptorul cald, peste o jumătate de oră.
Se servește direct din formă.
Mîncarea se taie felii groase și se pune peste fiecare felie de spanac
puțină smîntînă.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.