Sarmale în Foi de Viță




SARMALE ÎN FOI DE VIȚĂ


Ingrediente

- 1/2 kg carne de vacă
- 1/2 kg carne de porc
- 1 ou
- verdeață tocată
- 1 cartof crud
- 2 cepe mari
- sare
- piper măcinat
- 4 roșii decojite sau 2 linguri de bulion
- 1 ceașcă de orez
- 40 - 50 frunze de viță crude sau murate


Mod de preparare

Carnea se curăță de pielițe și se dă prin mașina de tocat
apoi se amestecă într-o farfurie adîncă cu un cartof și
două cepe mari trecute prin mașina de tocat.
Peste amestec se pune bulionul sau se taie cîteva roșii
decojite, se adaugă verdeață tocată fin și orezul ales și
spălat în mai multe ape.
Amestecul se sărează și se piperează după gust și se
omogenizează.
Piperul poate fi înlocuit cu mentă pisată.
Foile de viță se lasă la desărat în apă caldă un sfert de
oră, după care li se rup codițele și se fac cu ele sarmale.
Pe fundul unei oale se pun cîteva frunze de viță sau
cîteva felii de roșii, se așază sarmalele în straturi și se
acoperă cu o crenguță de leuștean și cîteva felii de roșii
fără pielițe.
Se umple oala cu apă caldă, atît cît să acopere puțin sarmalele,
se lasă pe foc mic și se fierb două ore.
Se servesc calde, cu smîntînă deasupra și cu mămăliguță
fierbinte.
Frunza de viță proaspătă se opărește cu borș, apoi se folosește.
La fiert se pune apă îndoită cu borș ; sarmalele trebuie să fie
acrișoare.
Dacă nu sînt destul de grase, se pune la fiert puțin ulei.
Sarmalele se pot păstra de pe o zi pe alta.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.