Sarmale în Foi de Varză



SARMALE ÎN FOI DE VARZĂ


Ingrediente

- 1 kg de carne de porc
- 2 cartofi
- 2 cepe mari
- 1 ceașcă de orez
- 1 lingură de bulion
- 1 lingură de untură
- 2 verze mijlocii
- sare
- piper măcinat
- 1 felie de șorici

Mod de preparare

Se curăță carnea de pielițe, se taie felii și se dă prin mașina
de tocat împreună cu cepele curățate și cartofii curățați și
spălați în mai multe ape.
Se adaugă orezul ales și spălat, se sărează și se piperează,
apoi se omogenizează cu o lingură de bulion sau cîteva
roșii tăiate felii și curățate de pielițe.
Varza acră se lasă în apă rece, o oră, se desface foaie cu foaie,
se înlătură partea albă și se folosește doar partea moale.
Se umplu sarmale, se pun într-un vas adînc în care s-au
așezat deja un strat de varză tocată și felii subțiri și șorici.
Deasupra sarmalelor se pune un alt strat de varză tocată, se
acoperă cu apă caldă și se țin pe foc mic.
După ce dau în clocot, sarmalele se pun să scadă la cuptor.
Se adaugă o lingură de untură la fiert, pentru că grăsime de
porc înmoaie varza și face sarmale mai gustoase.
Dacă se folosește varză dulce, aceasta se desface foaie cu foaie,
se opărește zece minute în apă care clocotește și se scoate pe
o farfurie.
Cînd foile de varză s-au răcit, se înlătură partea albă și se
folosește numai foaia subțire.
Sarmalele acestea se fierb cu borș acru și se colorează cu roșii
tăiate felii sau cu o lingură mare de bulion.
Sarmalele se servesc calde, cu smîntînă și mămăliguță fierbinte.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.