Salată de Mînzat



SALATĂ DE MÎNZAT


Ingrediente

- 300 g resturi de fripturi de mînzat
- 2 gălbenușuri
- 1 lingură de oțet
- 1 lingură de muștar
- 1 ceașcă de ulei
- 1 cană de lapte
- ceapă verde
- sare
- verdeață tocată
- 1 lingură de făină
- piper


Mod de preparare

Se taie friptura felii subțiri care se pun în salatieră
cu un sos obținut astfel : se freacă cele două
gălbenușuri cu o lingură de muștar și o ceașcă de
ulei.
Maioneza se subțiază cu lapte.
Se îngroașă sosul pe foc în bain-marie.
Dacă nu este destul de gros, se poate îngroșa cu o
lingură de făină.
Sosul fierbe în bain-marie un sfert de oră, amestecînd
continuu cu o lingură de lemn, ca să nu se taie.
Se răcește și se toarnă peste feliile de friptură.
Se adaugă ceapa verde tocată mărunt și verdeața tocată,
se sărează dacă este nevoie, se piperează după gust
și se ține la rece o oră înainte de a o servi.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.