Roșii Umplute



ROȘII UMPLUTE


Ingrediente

- 1/2 kg carne tocată
- 10 roșii potrivite
- 1 ceapă
- 2 linguri de verdeață tocată
- 1 felie de pîine
- 1 ceașcă de orez
- 1 lingură de bulion
- 1 ou
- 3 linguri de ulei
- sare
- piper măcinat



Mod de preparare

Se pune carnea tocată într-o farfurie adîncă și se amestecă
bine cu oul, ceapa tocată, orezul ales și spălat în mai multe
ape, verdeața tocată și o linguriță de bulion.
Se adaugă sare și piper măcinat, se omogenizează și se lasă
deoparte.
Roșiile se spală și se golesc de miez, se lasă să se scurgă bine,
după care se umplu cu amestecul de carne.
Cînd sînt gata umplute, se acoperă roșiile cu căpăcelele care
s-au tăiat atunci cînd au fost golite, apoi se așază într-o
cratiță cu pereți înalți, se acoperă cu apă caldă.
Mîncarea se fierbe la foc mic sau se introduce direct în cuptor.
Cînd orezul este fiert, mîncarea este gata.
Se desface o linguriță de făină în apă rece și se răstoarnă
peste sosul mîncării.
Se mai lasă zece minute să scadă la cuptor, apoi se stinge focul
și se lasă mîncarea să se răcească un sfert de oră înainte de a
o servi.
Peste sos se pune la fiert o parte din miezul roșiilor sau o
linguriță de bulion și ulei.
Roșiile umplute se servesc cu smîntînă.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.