Rasol Franțuzesc




RASOL FRANȚUZESC


Ingrediente

- 1 pui mare
- un rasol de vacă
- 100 g costiță afumată
- 4 - 5 morcovi
- ceapă
- piper boabe
- 1 crenguță de cimbru
- 1 foaie de dafin
- sare
- usturoi


Mod de preparare

Se curăță puiul, se ține pe flacără mare, se freacă cu mălai și se
spală bine.
Se golește de intestine și se pune întreg să fiarbă împreună cu
un rasol de vacă și o bucată de costiță afumată.
Se acoperă cu multă apă și se fierbe descoperit.
Cînd furculița pătrunde ușor în carne, se scoate puiul și se pune
să fiarbă zarzavatul pentru supă, se adaugă o lingură de sare,
piper boabe și o foaie de dafin.
Se curăță oasele de carne, se pun într-un prosop curat și se bat
cu un bătător de lemn pînă cînd se sfărîmă bine.
Se pun iar în oala cu supă, iar carnea de pui se păstrează într-o
farfurie pînă cînd se servește rasolul.
La fiert se poate pune o crenguță de cimbru.
Zarzavatul se scoate o dată cu carnea de vacă și costița afumată,
se taie felii și se așază în farfurii.
Zeama în care au fiert se strecoară de două ori prin tifon curat
și se servește cu bucăți de carne de pui.
Tot ceea ce rămîne poate fi folosit pentru răcitură.
În zeama de carne se adaugă mujdei de usturoi strecurat, apoi se
toarnă peste carnea din farfurii.
Răcitura se ține la rece și se servește de pe o zi pe alta, ca aperitiv.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.