Rasol cu Sos Unguresc




RASOL CU SOS UNGURESC


Ingrediente

- 1 rasol de vacă
- zarzavat de supă
- sare
- piper boabe
- 1 ceașcă de ulei
- 1 linguriță boia de ardei
- 1 ceașcă de smîntînă
- 1/2 lămîie


Mod de preparare


Se curăță rasolul de oasele mici care rămîn cînd se sparge
osul, se spală în mai multe ape și se pune la fiert cu
multă apă.
Se fierbe o oră, după care se adaugă zarzavatul de supă
curățat și spălat, o lingură de sare, piper boabe și puțină
coajă de lămîie.
Cînd carnea se desprinde de pe os, se ia vasul de pe foc
și se scoate carnea.
Bucățile de carne se rumenesc în ulei fierbinte și se pun
pe un platou.
În uleiul în care s-a rumenit carnea se adaugă o linguriță
de boia de ardei iute, o ceașcă mare de smîntînă și
zeama de la jumătate de lămîie.
Sosul se îngroașă pe foc mic, apoi se răstoarnă peste carne
și se servește imediat.
Din zeama de carne se pregătește supă de tăiței.
În supă se adaugă zarzavatul fiert.
Se servește caldă, cu verdeață tocată pe deasupra.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.