Rasol cu Sos de Hrean




RASOL CU SOS DE HREAN


Ingrediente

- 1 rasol de vacă
- cîteva rasoluri de porc
- urechi de porc
- 4 morcovi
- o ceapă
- 1 țelină
- sare
- hrean
- 4 linguri de oțet
- 10 litri de apă



 Mod de preparare

Picioarele de porc se pîrlesc pe foc viu, se rad cu lama
cuțitului, se freacă bine cu mălai și se spală în mai
multe ape.
Rasolul de vacă și picioarele de porc se pun într-un vas
mare, împreună cu urechile de porc și cîteva tacîmuri
de pasăre.
Se acoperă cu 10 litri de apă și se fierb în vasul descoperit,
la foc potrivit.
La mijlocul timpului de fierbere se adaugă zarzavatul
pentru supă, curățat și spălat, tăiat felii mari și o lingură
de sare.
Cînd carnea se desprinde de pe os, se trage oala de pe foc
și se lasă să se răcescă puțin.
Se curăță carnea, se pune într-un castron adînc, se acoperă
cu zeamă în care a fiert și cu sos de hrean și oțet.
Hreanul se dă pe răzătoare, se freacă puțin cu sare și patru
linguri de oțet, se stinge cu zeamă de carne și se răstoarnă
peste carnea din castron.
Se servește caldă, cu pîine proaspătă.
Din restul de carne se poate prepara o răcitură.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.