Răcitură



RĂCITURĂ


Ingrediente

- 1 rasol de vacă
- 2 tacîmuri pasăre
- 2 picioare de porc
- zarzavat pentru supă
- sare
- piper boabe
- gogoșar murat
- usturoi



Mod de preparare


Se pregătește carnea ca în rețeta anterioară, se pune la fiert
cu apă multă și se fierbe într-un vas descoperit pînă cînd
carnea se desprinde de pe os, apoi se scoate zarzavatul și se
lasă deoparte.
Carnea se curăță de pe oase, se împarte în mod egal și se
pune în farfurii.
Fiecare farfurie se garnisește cu felii de morcov fiert și felii
de gogoșar murat, apoi se acoperă cu zeama în care a fiert
carnea, amestecată cu mujdei de usturoi strecurat.
Farfuriile se umplu cu zeamă și se lasă la rece pentru ca
gelatina să se prindă.
Se încearcă puterea de coagulare înainte de adăuga zeama de
carne, luînd o lingură de zeamă și lăsînd-o în frigider să se răcească.
Dacă zeama se coagulează repede, nu mai are nevoie de nici
un adaos.
În celălalt caz, se fierb cîteva foi de gelatină alimentară,
se lasă să se răcească și se adaugă în zeama de carne.
Răcitura stă la rece de pe o zi pe alta, apoi se consumă ca
aperitiv.
Se taie felii groase din aspic, fiecare avînd cîteva felii de
carne, felii de morcov și felii de gogoșar.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.