Pulpă de Berbec Împănată



PULPĂ DE BERBEC ÎMPĂNATĂ

Ingrediente

- 1 pulpă din spate
- 200 g slănină afumată
- sare
- piper boabe
- 1 cană de vin alb
- usturoi
- 1 linguriță de boia dulce
- 1 ceașcă de ulei
- 1 ceașcă supă de zarzavat


Mod de preparare

Pulpa se spală în mai multe ape reci, se curăță de oase
și de pielițe, se desface cu lama cuțitului, se împănează
cu felii de slănină și căței de usturoi, se sărează și se
piperează ușor, se strînge la loc și se leagă cu o sfoară
subțire și curată.
Se pune pulpa astfel pregătită într-o formă de sticlă
incasabilă, se acoperă cu o ceașcă de supă de zarzavat
și o ceașcă de ulei, se adaugă cîteva boabe de piper și o
linguriță de boia dulce, se introduce în cuptorul cald și
se coace la foc potrivit, o oră, după care se adaugă vinul
alb și o crenguță de cimbru.
Cînd friptura s-a rumenit frumos, se scoate din cuptor și
se servește tăiată felii groase, cu garnitură de legume și
salată de sezon.
Friptura se taie după ce s-a scos ața cu care a fost legată
la început și se servește direct din forma în care s-a făcut.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.