Pregătirea Cîrnaților




PREGĂTIREA CÎRNAȚILOR




Cîrnați se pregătesc din carne de porc tocată în amestec cu
carne de mînzat sau de oaie.
Se curăță carnea de pe os, se spală, se trece prin mașina de
tocat și se pune într-un vas adînc.
Se sărează, se piperează și se ardeiază cu ardei iute pisat
mărunt, apoi se amestecă cu slănină tocată mărunt și zeamă
de usturoi pisat.
Se pune apă rece peste amestec, se omogenizează timp de
zece minute, după care se umplu intestinele bine spălate și
curățate de grăsime.
Înainte de a fi umplute, intestinele se spală, se rad cu lama
cuțitului, se țin în apă rece cîteva ore pentru a pierde mirosul,
apoi se sărează și se păstrează așa o zi.
Sarea are calitatea de a întări intestinele, lucru necesar pentru
ca în timpul umplutului să nu se rupă.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.