Plăcintă Dobrogeană



PLĂCINTĂ DOBROGEANĂ


Ingrediente

- 1/2 carne de oaie
- 1 ceapă
- sare
- piper măcinat
- 1 ou
- 1 linguriță de mentă



Mod de preparare


Pentru aluat : 1 ou, sare, apă și făină.
Se sparge oul, se adaugă apă cît încape în trei jumătăți
de ou, se pune un praf de sare și se cerne deasupra făină.
Se frămîntă un aluat potrivit de tare care se lasă să se
odihnească.
Carnea se trece prin mașina de tocat, se călește cu ceapa
tocată mărunt și se amestecă, după ce s-a răcit, cu un ou
întreg bătut bine, o linguriță de mentă pisată, sare și piper
după gust.
Se omogenizează amestecul și se umplu plăcinte mici
din bucăți de aluat întinse în foi subțiri.
Plăcintele se prăjesc în ulei încins și se servesc calde.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.