Perișoare cu Smîntînă



PERIȘOARE CU SMÎNTÎNĂ


Ingrediente

- 1/2 kg carne tocată
- 2 cepe
- sare
- piper măcinat
- 1 cartof fiert
- verdeață tocată
- 1 ceașcă ulei
- 1 cană smîntînă


Mod de preparare


Se dau cepele și cartoful prin mașina de tocat și se amestecă
cu verdeața tăcată mărunt, sare, piper și carnea tocată.
Amestecul se omogenizează și se fac din el perișoare potrivit
de mari, care se pun să fiarbă în apă clocotită.
Se lucrează cu mîna umedă, pentru ca perișoarele să nu se
desfacă.
Cînd se pun să fiarbă, se micșorează focul.
Cînd se ridică deasupra apei, se scot cu o lingură de lemn și
se pun într-o cratiță emailată, se acoperă cu o cană de smîntînă,
se fierb încet pe marginea plitei un sfert de oră.
Se iau de pe foc, se presară deasupra verdeață tocată mărunt și
se servesc calde, cu pîine proaspătă.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.