Pastramă de Oaie




PASTRAMĂ DE OAIE


Ingrediente

- 1/2 oaie tînără
- sare
- 1 litru de vin
- chimen
- usturoi


Mod de preparare


Carnea se curăță de oase și de grăsime, se taie bucăți mari
de 1 kg, groase doar de 4 cm, se presară pe fiecare bucată
de carne un strat de sare și se pun bucățile una peste alta,
într-un lighean mare.
Timp de zece zile, carnea se întoarce în fiecare zi, apoi se
scoate și se spală în două ape reci.
Se lasă să se scurgă și se pun bucățile de carne pe o scîndură,
acoperite cu o pînză subțire.
Se pun deasupra greutăți care să le preseze.
Greutățile se scot după 24 de ore.
Într-un vas adînc se pune vinul amestecat cu sare, chimen și
usturoi pisat.
Se introduce carnea în vas și se păstrează 10 ore, după care se
scoate și se usucă înșirată sau legată cu o sfoară tare.
Se usucă în curent de aer mai multe zile, după care se poate
consuma friptă pe grătar sau prăjită în tigaie.
Pastrama de oaie se servește cu mămăliguță caldă.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.