Papară cu Spanac




PAPARĂ CU SPANAC


Ingrediente

- 1 kg spanac
- 2 ouă
- 1/2 franzelă
- 1 cană de lapte
- 100 g cașcaval ras
- sare
- smîntînă


Mod de preparare

Se spală spanacul și se clocotește zece minute în apă cu sare.
Se scurge și se toacă mărunt cu un cuțit ascuțit, apoi se pune
într-o cratiță emailată să scadă, cu puțină sare.
Separat se pregătește papara : se taie franzela felii, se pun
feliile în lapte cald și, cînd s-au înmuiat, se așază stat într-o
formă unsă cu unt.
Se răstoarnă spanacul bine scăzut peste feliile de franzelă,
se acoperă cu restul de lapte bătut spumă cu două ouă, sare
și piper măcinat.
Peste spanac se rade cașcaval, se introduce forma în cuptor
și se coace o jumătate de oră.
Papara se servește fierbinte, tăiată felii groase, care se acoperă
cu smîntînă.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.