Pacea Poloneză



PACEA POLONEZĂ

Ingrediente

- 1 rasol mare de mînzat
- 3 ouă
- 4 lingură de oțet
- 1 lingură de zahăr
- 1 mînă de jumări
- sare
- piper boabe
- zarzavat pentru supă


Mod de preparare


Se curăță carnea de resturile de oase, se spală în apă
rece, se pune într-un vas mare cu multă apă și se
fierbe la foc potrivit, cu vasul descoperit.
La jumătatea timpului de fierbere, se adaugă zarzavatul
spălat și curățat, cîteva boabe de piper și sare.
Cînd carnea se desprinde de pe os, se scoate din oală,
se curăță de oase mici și se pune într-un castron adînc.
Se face un sos gros din trei ouă bătute spumă, sare, oțet
și zahăr.
Se îngroașă pe foc mic împreună cu o mînă de jumări
proaspete.
Sosul se răstoarnă fierbinte peste bucățile de carne și
se servesc imediat.
Peste carne se pun și bucăți de măduvă scoase din rasol.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.