Mușchi de Vacă cu Ciuperci




MUȘCHI DE VACĂ CU CIUPERCI


Ingrediente

- 6 felii de mușchi de vacă
- 300 g ciuperci
- 1 ceașcă de ulei
- 1 pahar de vin alb
- 1 lingură de bulion de roșii
- 1/2 franzelă albă
- verdeață tocată
- sare
- unt
- piper


Mod de preparare


Mușchiul se șterge cu un prosop curat și se prăjește în
ulei încins cîte patru minute pe fiecare parte.
Se lasă pe o farfurie, în timp în care se pregătesc ciupercile.
Se curăță ciupercile de partea tare, se spală în mai multe ape,
se taie felii subțiri și se pun în uleiul în care s-a prăjit carnea.
Se lasă un sfert de oră la foc mic, cu vasul acoperit, să
scadă în zeama lor, după care se adaugă un pahar mic de vin
alb, sare, piper măcinat, după gust, și o linguriță de bulion
de roșii desfăcut în apă rece.
Se acoperă vasul din și se continuă fierberea o jumătate de oră.
Se taie franzela felii potrivit de groase, se prăjește fiecare
felie în unt încins.
Cînd ciupercile sînt gata, se răstoarnă într-o formă de sticlă
incasabilă, se pun deasupra feliile de pîine și pe fiecare felie
de pîine se pune o felie de friptură.
Se introduce forma în cuptorul cald, un sfert de oră, apoi
se servește fierbinte, tăiată porții potrivite, care să cuprindă
o felie de franzelă, una de mușchi și o porție de ciuperci.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.