Mușchi Chateaubriand




MUȘCHI CHATEAUBRIAND

Ingrediente

- 1 mușchi de vacă
- sare
- 1 linguriță unt




Mod de preparare

Mușchiul se șterge cu prosop curat, se așază
pe un fund de lemn și se taie pe lături cîte o
fîșie subțire.
Se sărează partea groasă din mijloc, eventual
se piperează, după care se leagă cu ață subțire
mușchiul, dîndu-i-se forma inițială.
Pregătit astfel, mușchiul se pune pe un grătar
dublu, pe foc viu, pentru ca să prindă o pojghiță
protectoare, care să păstreze sucurile și vitaminele
cărnii intacte.
Carnea se frige timp de o oră, întocîndu-se pe
părțile laterale, care se vor înlătura cînd friptura
este gata.
Se servește cu o garnitură de legume, după ce s-au
pus peste friptură bucățele mici de unt.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.