Paginii
- Pagina de pornire
- Rețete ( Mîncare ca la Mama Acasă ) Rețete Bătrîne...
- Alimentația Copilului Mic
- D-Ale Casei Canal pe Youtube
- Câinele Sănătos și Câinele Bolnav
- Contact
- Cum să ne Îngrijim de Sănătate și Frumusețea Noast...
- Sfaturi Utile
- Plante Medicinale - Tratamente Naturiste
- Sfaturi Pentru Tinerii Căsătoriți
- Tineret Sexualitate Educație
Musaca de Vinete
MUSACA DE VINETE
Ingrediente
- 1 1/2 kg vinete tinere
- 1/2 kg carne tocată
sare
- piper
- 2 cepe
- 1 ou
- 1 kg de roșii coapte
- verdeață tocată
- 1 pahar de ulei
Mod de preparare
Se aleg vinete tinere cu puține semințe.
Li se înlătură codițele, apoi se spală cu apă rece și se taie felii
groase de 3 - 4 cm.
Se presară feliile de vinete cu sare și se pune peste ele o
planșetă de lemn, iar deasupra se pune o greutate care se lasă
așa cel puțin două ore.
Se dcot feliile de sub greutate, se spală în mai multe ape și se
pun la călit în ulei fierbinte.
Se scot cînd s-au înmuiat ușor și se lasă pe o farfurie, timp în
care se călește carnea.
În uleiul rămas de la vinete se pun cele două cepe tocate mărunt,
carnea tocată și cîteva roșii decojite, tăiate felii subțiri.
Cînd amestecul nu mai are suc, se trage cratița de pe foc și se
lasă să se răcească.
Se pune peste amestec un ou, se omogenizează, se sărează și
se piperează după gust.
Se unge o cratiță cu pereții înalți cu unt sau cu ulei, se așază pe
fundul ei un strat gros de vinete, peste care se pune un strat de
carne.
Se acoperă cu restul vinetelor, deasupra lor se pune un strat de
felii de roșii fără coajă, se acoperă cu apă caldă și se introduce
cratița în cuptor pentru o oră, după care se sărează sosul, se presară
deasupra pătrunjel tocat mărunt și se mai lasă o oră.
Mîncarea se servește fierbinte, cu salată de roșii picantă.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.
Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.