Paginii
- Pagina de pornire
- Rețete ( Mîncare ca la Mama Acasă ) Rețete Bătrîne...
- Alimentația Copilului Mic
- D-Ale Casei Canal pe Youtube
- Câinele Sănătos și Câinele Bolnav
- Contact
- Cum să ne Îngrijim de Sănătate și Frumusețea Noast...
- Sfaturi Utile
- Plante Medicinale - Tratamente Naturiste
- Sfaturi Pentru Tinerii Căsătoriți
- Tineret Sexualitate Educație
Musaca de Cartofi
MUSACA DE CARTOFI
Ingrediente
- 2 kg cartofi
- 1/2 kg carne tocată
- 2 cepe
- 1 ou
- sare
- piper măcinat
- verdeață tocată
- 1 cană sos de roșii
- 1 ceșcuță de ulei
Mod de preparare
Se curăță cartofii, se spală în mai multe ape, se taie felii
subțiri și se lasă în apă rece.
Separat, se amestecă carnea cu ceapa dată prin mașina
de tocat și se călesc în ulei fierbinte.
Se ia cratița de pe foc cînd zeama a scăzut și se lasă
amestecul să se răcească, se adaugă un ou crud, se sărează
și se piperează după gust și se omogenizează cu două
linguri de verdeață tocată fin.
Se unge o cratiță cu pereții înalți cu ulei sau cu unt, se
așază un strat de cartofi, peste care se așază amestecul
de carne.
Se acoperă cu alt strat de cartofi, după care se umple cratița
cu apă caldă.
Se sărează mîncarea, se colorează cu bulion de roșii
desfăcut în apă caldă și se introduce cratița în cuptorul
fierbinte pentru o oră.
Este gata cînd cartofii s-au rumenit ușor.
Musacaua se servește caldă, cu salată de sezon.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.
Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.