Musaca de Cartofi



MUSACA DE CARTOFI


Ingrediente

- 2 kg cartofi
- 1/2 kg carne tocată
- 2 cepe
- 1 ou
- sare
- piper măcinat
- verdeață tocată
- 1 cană sos de roșii
- 1 ceșcuță de ulei


Mod de preparare

Se curăță cartofii, se spală în mai multe ape, se taie felii
subțiri și se lasă în apă rece.
Separat, se amestecă carnea cu ceapa dată prin mașina
de tocat și se călesc în ulei fierbinte.
Se ia cratița de pe foc cînd zeama a scăzut și se lasă
amestecul să se răcească, se adaugă un ou crud, se sărează
și se piperează după gust și se omogenizează cu două
linguri de verdeață tocată fin.
Se unge o cratiță cu pereții înalți cu ulei sau cu unt, se
așază un strat de cartofi, peste care se așază amestecul
de carne.
Se acoperă cu alt strat de cartofi, după care se umple cratița
cu apă caldă.
Se sărează mîncarea, se colorează cu bulion de roșii
desfăcut în apă caldă și se introduce cratița în cuptorul
fierbinte pentru o oră.
Este gata cînd cartofii s-au rumenit ușor.
Musacaua se servește caldă, cu salată de sezon.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.